کاربرد پیستون چیست؟

پیستون چیست؟

اگر شما هم به دنیای موتور های اتوماتیک علاقه مند هستید، حتما تا امروز حداقل یک بار نام پیستون را شنیده اید. موتور های به کار رفته در طراحی و ساخت انواع خودرو، یک سری قطعات ویژه را در خود جای داده اند. Piston یکی از همین قطعات مهم و کلیدی به حساب می آید که در همه موتور ها مشاهده می شود. بدون استفاده از این کالا، امکان حرکت کردن موتور وجود نخواهد داشت. به خاطر داشته باشید که این محصول جزء جدا نشدنی انواع موتور می باشد. آریا یدک قصد دارد  تا چیستی و مهم ترین کاربرد های این قطعه مهم را بررسی کند.

پیستون چیست؟

بیایید کارمان را با پاسخ به یک سوال مهم و کلیدی شروع کنیم: پیستون چیست و چه کاربردی دارد؟ Piston، یکی از مهم ترین قطعات به کار رفته برای طراحی موتور های اتوماتیک می باشد. این قطعه، یک وسیله استوانه ای شکل و تو خالی است. یک سر این کالا بسته و سر دیگر آن به صورت باز طراحی می شود. طول این استوانه بیشتر از قطرش بوده و در یک محفظه مخصوص قرار می گیرد. به خاطر داشته باشید که این طراحی هوشمندانه و خلاقانه، توانسته عملکرد این وسیله را تا حد قابل توجهی تحت تاثیر خود قرار دهد.

پیستون از جمله قطعاتی است که وظایف مهمی را بر عهده دارد. به عنوان مثال، عمل رفت و برگشت درون سیلندر، با استفاده از این کالا انجام می شود. یعنی بدون استفاده از انواع Piston، امکان حرکت دادن خودرو وجود نخواهد داشت! این کالا به گونه ای طراحی شده تا مخلوط سوخت و هوا را ایجاد و آن را برای پروسه احتراق آماده سازد. به خاطر داشته باشید که این قطعات معمولا سبک و با توان انتقال حرارتی بالایی تولید می شوند.

جالب است بدانید: دامپتراک چیست؟

شرکت های تولید کننده معمولا از موادی همچون آلیاژ چدن یا آلومینیوم در طراحی و ساخت این کالا استفاده می نمایند. به خاطر داشته باشید که مدل های چدنی این کالا معمولا در خودرو های دیزلی به کار می روند. آنها سنگین هستند و به راحتی آسیب می بینند. خودرو های سواری، معمولا از محصولات آلومینیومی استفاده می کنند. به خاطر داشته باشید که نوع ماشین، جنس پیستون و کیفیت ساخت این کالا نحوه نگهداری اصولی از آن را تا حد قابل توجهی تحت تاثیر خود قرار می دهند.

اجزا پیستون

بررسی مهم ترین اجزای این وسیله

پیستون از یک اجزای خاص تشکیل شده است. نوع سوخت، نوع سیلندر، نوع موتور و غیره از جمله متغیر هایی هستند که شکل ظاهری این وسیله را تا حد قابل توجهی تحت تاثیر خود قرار می دهند. در لیست زیر شما می توانید چند مورد از مهم ترین اجزای ثابت این وسیله را مشاهده کنید.

  • دامنه: پایینی ترین قسمت پیستون، دامنه است. این قسمت با شاتون و میل لنگ در ارتباط خواهد بود.
  •  تاج: قسمت فوقانی پیستون است که با ترکیبی از هو و گاز یا بنزین برخورد می کند. طراحی این قسمت صحیح بوده و روی قدرت موتور تاثیر می گذارد.
  •  شیار رینگ: این قسمت در بالای دامنه نصب می شود. در این محل رینگ ها نصب می شوند.
  •  گژن پین: در این محل گژن پین نصب می شود. این قطعه وظیفه برقراری ارتباط میان پیستون و شاتون را بر عهده دارد.

بررسی طرز کار پیستون

طرز کار پیستون، از چند مرحله ساده تشکیل شده است. این وسیله در اولین مرحله، با پایین آمدن نسبت به جذب سوخت و هوا اقدام می نماید. معمولا هوای ورودی به سمت محفظه احتراق هدایت می شود. در مرحله بعد این کالا به سمت بالا حرکت کرده و مخلوط هوا و سوخت را فشرده می سازد. این پروسه برای ایجاد احتراق و انفجار ضروری است. بدون احتراق، امکان استفاده از خودرو و حرکت دادن آن هم وجود نخواهد داشت. هرچه این فشرده سازی بهتر و اصولی تر انجام شود، قدرت موتور بالا تر می رود.

در مرحله سوم، شمع مخلوط هوا و سوخت ایجاد شده توسط پیستون را آتش می زند. این فرآیند احتراق نام دارد. نیروی حاصل از آتش و انفجار، باعث حرکت یک پیستون به سمت پایین خواهد شد. در آخرین مرحله، پیستون به سمت بالا برگشته و گاز ها و دود های سمی را خارج می کند. این گاز ها به سمت اگزوز رفته و از درون آن خارج می شوند. این چرخه بیش از چند صد یا چند هزار بار در یک دقیقه تکرار می شود تا خودرو بتواند به درستی حرکت نماید. همچنین برای خرید رولیک بیل مکانیکی و سایر قطعات میتوانید با شماره های درج شده در سایت تماس حاصل فرمایید.

کاربرد پیستون

مهم ترین وظیفه پیستون کدام است؟

حتما شما هم از خود می پرسید که مهم ترین وظیفه پیستون چیست؟ همانطور که در قسمت های قبل تر هم گفته شد، این وسیله به شاتون متصل شده و حرکت می کند. حرکت این کالا می تواند منجر به حرکت موتور شود. اگر بخواهیم وظایف آن را به صورت خلاصه مطرح کنیم، باید بگوییم که انواع پیستون برای فشرده سازی ترکیب هوا و سوخت، احتراق و خارج کردن دود و گاز سمی مورد استفاده قرار می گیرند.

اهمیت آنها در موتور یک خودرو خیلی زیاد بوده و همین مسئله هم باعث شده تا خرابی پیستون روی حرکت ماشین تا حد قابل توجهی تاثیر گذار باشد. آسیب دیدن این وسیله می تواند عملکرد همه موتور ها را به صورت کامل مختل نماید.

همچنین بخوانید: اسکریپر چیست؟

در صورت خرابی این قطعه چه کنیم؟

خرابی و آسیب دیدن پیستون، مشکلی آزار دهنده به حساب می آید که روند انجام فعالیت های مختلف را تحت تاثیر خود قرار می دهد. شما می توانید راهکار های متنوعی را برای جلوگیری از خرابی این وسیله به کار گیرید. در کل، پس از خرابی و آسیب دیدن Piston، شما به تنهایی نمی توانید نسبت به تعمیر این وسیله و حل مشکلاتش اقدام نمایید. یعنی در صورت خرابی یا آسیب دیدن این وسیله، شما باید نسبت به استفاده از خدمات تعمیرکار های حرفه ای برای تعویضش اقدام نمایید.

لازم به ذکر است که برای استفاده از خدمات تعمیر کار های حرفه ای، شما باید هزینه بالایی را نیز پرداخت کنید. در نتیجه، شما باید مطمئن شوید که نکات مراقبتی را رعایت کرده و بیش از اندازه به ماشین خود فشار نمی آورید. عدم توجه به این مسئله می تواند سطح سلامتی خودرو و قطعات مختلف آن را تا حد قابل توجهی پایین بیاورد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *